Vejvodova 1,vchod z Jilské ulice, Praha-Staré Město
Le terroir – gastronomický klenot v centru Prahy Pražská restaurace Le terroir je již od roku 2OO7 zařazena do průvodce Michelin Guide. Svým hostům nabízí ojedinělý zážitek spojením znamenitých chutí pečlivě vybraných surovin, které jsou bezchybně spárovány s kvalitním vínem. Moderní inovativní podání mezinárodní i lokální kuchyně, nádherné prostředí netradiční restaurace, venkovní útulná zahrada a okázalý vinný sklep v prostorách ze 13. století. Le terroir je luxusní kombinací všeho, co očekáváte od nezapomenutelně stráveného večera. Gourmet restaurant Le terroir již v únoru tohoto roku navázala na úspěšnou dvanáctiletou tradici fine diningové restaurace, která byla vyhledávaným místem gurmetů z Česka i zahraničí. Nový koncept Le terroir se zrodil pod taktovkou šéfkuchaře Pavla Pavlíka, pozici manažera zaujal zkušený Richard Prošek, jehož výjimečný přístup ke klientele, znalost oboru a poutavá prezentace pokrmů s příběhem dotahují zážitek z fine diningu k jedinečnosti. Přepychové místo spolu se šéfkuchařem Pavlíkem a jeho novým, talentovaným a mladým týmem tak zaručují komfort a kvalitu. Znovuotevřená restaurace se nachází v komorním prostředí románských sklepů měšťanského domu z 13. století ve Vejvodově ulici v Praze 1. Hrdým majitelem značky Le terroir je skupina Living Venues, provozovatel sítě zážitkových konceptů, rezortů a restaurantů. Milovníci špičkové gastronomie si mohou sestavit degustační menu o čtyřech, šesti nebo osmi chodech podle svých představ a chuťových preferencí. Mistrovsky sladěné pokrmy servírované takřka v umělecké podobě, jaká je šéfkuchaři Pavlovi Pavlíkovi vlastní, si podmaní všechny vaše smysly. Jakmile si restauraci zamilujete, rozhodně se nemusíte bát stereotypního jídelníčku. Každé tři měsíce je totiž sestavováno nové menu, které vychází ze sezónních potravin. „V každém novém menu spojujeme naší inspiraci nordickou kuchyní v její jednoduchém až puristickém pojetí s důrazem na pravou podstatu všech použitých surovin. Snažíme se, aby každý náš chod obsahoval prvek hravosti, ať už v podání méně známých, neobvyklých, nebo lehce pozapomenutých druhů masa, vnitřností, ryb, ovoce nebo zeleniny. U tvorby našich jídel se zaměřujeme na lokální sezónnost použitých ingrediencí a surovin, v odlehčenější a svěžejší podobě. Minimální technologickou úpravou, šetrným a citlivým opracováním a jednoduchým kombinováním, chceme nechat vyniknout přírodní čistotu, chuť, vůní a původ všech u nás používaných produktů“ dodává Pavol Pavlík, šéfkuchař restaurace. Kromě vytříbené gastronomie s důrazem na sofistikovaný minimalismus a přirozené chutě surovin prožitek z návštěvy restaurace umocní dokonalá souhra jídla s exkluzivními víny, které při každém chodu detailně přestaví sommeliér Dragan Bogdanović. Znalci kvalitního vína zcela jistě ocení výběr z více než 700 lahví z věhlasných vinařských oblastí Francie, Itálie, Rakouska, Německa i Moravy. Le Terroir je zároveň jediný restaurant v České republice, který nabízí největší sbírku ročníkových armagnaců Vaghi od roku 1897 do 1997.
Máme aktuálně 6.618 aktivních poptávek u kterých hledáme dodavatele. Zadejte číslo, zavoláme zpět do 15 minut a najdeme ty pro vás.